Snart storesøster

Vi prøver så godt vi kan å forberede Signe på at hun skal bli storesøster. Vi snakker om babyene, og hun er opptatt av magen. Hun vil gjerne kjenne etter spark og lytte på magen, selv om hun synes det litt "kummelt" hvis hun kjenner noe.. ;-) Bestilte også to bøker fra bokklubben om temaet.

"Emma og Lillebror" av Gunilla Wolde er jo en "gammel slager", utgitt første gang i 1975. Synes den er helt super på å bekrefte at det er stas å være storesøster, men samtidig er med på å bekrefte de vonde og vanskelige følelsene mange barn opplever når de må dele oppmerksomheten med noen. Tror det er viktig å annerkjenne også disse følelsene som vanlige og naturlige for å kunne snakke med barna på en måte de forstår. Ser også for meg at å "spille på lag" med den eldste kan være lurt, i stedet for å si "du er eldst, så du må skjerpe deg!" og ting som det.. Men det er klart at det er lettere sagt enn gjort! Jeg husker godt hvordan det var når mamma sa til meg; "du er faktisk 4 år eldre, så nå får du vise at du har litt bedre vett!". Hehe..


Her er den andre boka, "Mamma har baby i magen" av Kari Johanne Samuelsen. Jeg synes bildene i denne også ser litt 70-talls ut, men ut fra hva jeg kan se er boka utgitt første gang i 2010. I denne er det mer skrift, så er litt usikker på hvor mye at det vi leser Signe faktisk får med seg. Men den er sikkert kjempe fin for en 3-åring! I denne boka er foreldrene flinke til å inkludere barna i forberedelsene til babyen skal komme, og forteller om hvilke bekymringer Johanna på 3 år har i forhold til å bli storesøster. Veldig søt bok dette også!


Ellers leker vi mye med dokka Signe fikk til bursdagen sin. Den må byttes bleie på, få mat, trilles og sove.

Og sånn går nå dagene! ;-)

Ha en bra lørdag folkens!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

29, Halden

Jeg er gift med Øystein, og mamma til Signe. :) Jeg liker å synge og leke med Signe, holde på med ulike hobbyaktiviteter, lage mat, pusse opp og masse annet. Jeg er nå gravid med tvillinger, som ventes i løpet av høsten 2012. Det jeg driver med blogger jeg om! Følg meg gjerne!

Kategorier

Arkiv

hits